Om Mig / Kontakta mig

Namn: Robin Sjögren
Född: 1987
Längd: 194cm
Viktklass: +120kg
Klubb: Örebro Kraftsportklubb (ÖKK)
Email: Sjogrenrobin@gmail.com

Personbästa

alla resultat är i klassisk styrkelyft,dvs utan utrustning.

Knäböj
322.5kg

Bänkpress
195kg

Marklyft
327.5kg

Träningsbakgrund
Spelade hockey från 8 till 18år. Spelade även fotboll från barnsben tills jag va 14. Började styrketräna på sidan om hockey när jag va 12-13 år. Väldigt oregelbundet dock. 2006 började jag träna på styrka lite mer seriöst och 2008 började jag tävla i styrkelyft.

3 svar to “Om Mig / Kontakta mig”

  1. Tina hagberg Björn Says:

    ; )

    Men du är fortfarande min ”lilla” goa gudson!

    Många varma kramar Moster yster 🙂

  2. Mikael Ingeloff Says:

    Hej!

    Kul att det går så bra för dig. Trevlig blogg.
    Tänkte höra lite med dig om knäböj och marklyftsträning. Tävlat för ÖKK på -90 talet. Men kör numera bara för det är så roligt. Prövar även Max-OT. Älskar knäböj och marklyft men funderar nu bara lite över hur frekvent jag ska lägga knäböj och marklyftspass efter varandra. Fixar du tungt markpass på ex Mån och tungt benpass på Fre? Hur många benpass kontra marklyftpass på 14dagar?

    Ha det

    Micke

    • Hej, va roligt med läsare som skriver 🙂

      För det första så älskar jag också böj och mark. Det känns verkligen att man jobbat hårt efter tunga böjar. Men för att svara på din fråga så påstår jag att många träna för lite och för sällan. jag tränar fyra lyftarpass och ofta ett eller två extra pass, på det blir det allt från stretching, lats osv eller kettlebellkomplex. lite beroende på vad jag missat för komplement på huvudpassen

      just nu ser det ut så här. övningarna varierar på varje plats. böj 1 betyder att det är den övningen jag prioriterar högst, t.ex. tävlingsböj med eller utan bälte. böj 2 är assistans övning, men ändå specifik. T.ex. paus eller pinböj böj 3 är lite mer byggarträning och mindre specifik. t.ex. GMs, frontböj, ol böj etc. samma sak gäller bänk och mark.. dagarna jag tränar på kommer ändras framöver då min livssituation ändrats en del. Men nu ser det som sagt ut så här:

      Måndag
      böj 1
      bänk 1
      mark 3

      Tisdag
      Mark 2
      Bänk 2
      Bänk 3

      torsdag
      Böj 2
      bänk 1
      bänk 3

      fredag
      mark 1
      bänk 2
      böj 3

      så böj och/eller mark varje pass! efter det här blocket kommer jag gå tillbaka till måndag onsdag torsdag och lördagspass för att få lite mer utspridd vila. men jag ser inga problem alls med att böja och marka ofta, men självklart måste man hålla koll på volymen.

Lämna en kommentar